Ovo Su Mjesta Koja Su Iz Posebnih Razloga Sakrivena Od Očiju Javnosti

Svi znamo samo za ona mjesta koja nam agencije nude i pokazuju. Međutim ima još mnogo toga da saznamo. Svako može da posjeti ta mjesta da ih vidi svojim očima. Ali postoje i neki drugi uglovi Zemlje: tačke koje zbog nekog razloga ostaju zabranjene običnim posmatračima. Mi ćemo vam neke otkriti .

Crkva Sv. Marije Sionske, Etiopija je specijalno izgrađena kapela u kojoj je sadržano najsvetije blago crkve: Kovčeg Saveza. Čuvar Arkova je jedina osoba koja ima pristup relikviji – zabranjeno je i da napusti prostorije crkve.

skrivena-mjesta

Ostrvo Kaho’olawe, SAD. Jedini način kako bi ga posjetili je da se pridružite jednom volonterskom timu koji radi na obnavljanju lokalnog okruženja.

skrivena-mjesta1

British Telecom Tower, Ujedinjeno Kraljevstvo. Zbog jednog incidenta u kome je došlo do eksplozije unutar kule, restoran koji se vrti i prostor za posmatranje je od tada ostao zatvoren za javnost.

skrivena-mjesta2

Ise Grand Shrine, Japan. Teritorija najsvetijeg svjetskog kompleksa je dostupna samo sveštenicima i članovima carske porodice.

skrivena-mjesta4

Ostrvo Sable, Kanada se nalazi u Atlantiku, ovo pešadijsko ostrvo broji manje od 30 stanovnikaa veliko je groblje potopljenih brodova. Zbog svojih jedinstvenih karakteristika, Sable je tako proglašeno prirodnim rezervatom.

skrivena-mjesta3Leave a Comment